Get the Flash Player to see this player.

Asociatia noastra

Gera Verrips, născuta în Olanda, s-a mutat în România în septembrie 2006. După trei ani in care a cooperat cu două organizații misionare și a învățat limba, ea a fondat în aprilie 2009 în Olanda „Stichting een betere Roemeense wereld”, cu strângere de fonduri și relații publice ca principalele sale sarcini. În iunie 2009 a fondat în România „Asociatia O lume mai bună-România” a cărei sarcină principală este munca executivă pentru proiectele din România. În 2012 s-a căsătorit cu Marius Alexe, în 2013 l-a născut pe Sebastian, iar în 2015 a născut-o pe Karina. Scopul principal al cooperării strânse între cele două organizații este de a îmbunătăți circumstanțele de viață ale persoanelor mai puțin norocoase din România care trăiesc în circumstanțe dificile, indiferent de vârstă, sex, religie sau de origine.

Ambele fundații funcționează pe o bază creștină. Organizația română deține o casă în Codlea, România, numită „Canaan”. Această casă de proiect este baza diverselor proiecte.

Proiectele noastre

O casa pentru toti

În România există multe familii în care sărăcia, abuzul, abuzul de alcool sau neglijarea au un rol major în viața de zi cu zi, dar și, de exemplu, boala sau dizabilitățile unuia sau mai multor membri ai familiei. Deoarece, de multe ori, situația devine insuportabila sau pur și simplu inacceptabilă, îngrijirea, unuia sau a mai multor membri ai familiei, este mai devreme sau mai târziu preluată partial sau in totalitate de către statul român. Copiii sunt plasați în centrele de copii și persoanele cu dizabilități / boli mintale într-unul dintre spitale pentru pacienți cu suferinte psihiatrice. Și asta este o viață grea pe care nu o dorești nimănui!

După ani de zile în care am lucrat cu copii din diferite centre, ca organizație, am decis din 1 decembrie 2019 să ne concentrăm ajutorul în primul rând pe prevenție, unde educația va fi un mijloc important de obținere a rezultatelor.

Aceasta cu scopul de a sprijini aceste familii și mediul in care traiesc, îmbunătățindu-le structural viața, făcându-le mai rezistente și, dacă este posibil, evitând plasamentul.

Casa noastră de proiecte „Canaan” din Codlea este baza activităților noastre cu grupul țintă menționat anterior, iar cererea individuală de ajutor a participantului este un element central. Înregistrarea se poate face de către orice persoană. Pot fi oferite activități individuale, 1 la 1 sau în grup. La domiciliul participantului sau în casa de proiecte. Acestea pot fi activități de zi, dar și de weekend, cu posibilitatea de a rămâne peste noapte în casa de proiect. Participanții provin din Codlea și din împrejurimi, iar vârsta și sexul participanților este diversă. Există o cooperare strânsă cu mediul imediat al participanților, având ca scop principal îmbunătățiri structurale în viața participantului și în mediul său.

Masa bucuriei

Cel de-al doilea proiect este un proiect ceva mai mic, care a luat nastere aproximativ acum 10 ani și se adresează persoanelor în vârstă din Codlea. Și mai ales celor care sunt singuri, bolnavi sau saraci. Pe măsură ce îmbătrânesc, mulți vârstnici se confruntă cu situatia copiilor plecați în străinătate, prieteni / parteneri care au murit sau cu diferite boli. Acest lucru ii izoleaza din ce in ce mai mult. Douăzeci și patru dintre acești oameni în vârstă participă la proiectul nostru si sunt vizitați acasă pentru a afla de ce autor au nevoie. În plus, li se oferă în fiecare lună o masa, fiind organizati în două grupuri fixe. Masa e organizata in casa noastră de proiecte si creează noi prietenii, varsnicii sunt ascultati, primesc atentie și sunt scosi din mediul lor.

Ajutor umanitar

A treia și ultima activitate principala a asociatiei O lume mai buna-Romania este transporturile cu marfa pe care le primim din Olanda în mod regulat. Articolele (second-hand) sunt colectate, sortate și ambalate în Olanda, după care sunt aduse în România cu un transport sponsorizat. De acolo, acestea sunt distribuite către acele persoane, grupuri, instituții sau fundații care au nevoie de bunuri, cum ar fi un spital, mai multe grădinițe, o casă mamă-copil, etc. Acestea includ bunuri precum articole medicale, materiale de dezvoltare, materiale pentru lucru manual, alimente, îmbrăcăminte, cadouri, produse de curățenie, rechizite și produse de îngrijire. De multe ori există discuții dacă nu este mai bine să cumpăram bunuri la fața locului, astfel încât să susținem magazinele locale. Ideea sună minunat, dar realitatea este diferită. În primul rând, primim multe bunuri utilizabile din Olanda pe care nici măcar nu le putem cumpăra în România. În plus, noi, ca asociatie, nu suntem în măsură să strângem resurse financiare suficiente pentru a putea achiziționa aceeași cantitate de bunuri. Oamenii dau pur și simplu bunuri (la mâna a doua) mai ușor decât bani. Iar calitatea mărfurilor second-hand din Olanda este mult mai bună decât produsele noi pe care le-am putea cumpăra în România.